Кабмін переглянув ренту для підприємств Коломойського та Ахметова

Четвер, 31 липня 2014, 10:23

Уряд вирішив зменшити ставку тимчасової сплати для видобування нафти і конденсату та ставку оподаткування "альтернативного" пального – з додаванням етанолу.  

Про це йдеться в переписаному Кабміном законопроекті щодо внесення змін до Податкового кодексу №4309а, який в четвер розглядатиме парламент.

Так, у проваленій минулого четверга редакції пропонувалося обкладати "альтернативне пальне" за ставкою 139 євро за тонну. У новій редакції планується запровадити оподаткування альтернативних палив на рівні 99 євро за тонну.

Крім цього, уряд пом'якшив газовидобувникам умови сплати ренти за користування надрами (нафта, конденсат).

Реклама:

Зокрема, передбачалося увести ставку на рівні 70% від вартості продукції, незалежно від глибини покладів.

Проте в останній версії законопроекту ставку змінили і тепер її розмір становить 45% - з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5000 метрів та 21% з покладів, які повністю залягають на глибині понад 5000 метрів.

Поряд з цим уряд підвищив ренту для видобувників залізної руди з 5 до 8%.

Як відомо, найбільший вплив в галузі видобування нафти і конденсату має фінансово-промислова група "Приват" Ігоря Коломойського.

Підвищення ренти на залізну руду зачіпає інтереси підприємств Ріната Ахметова, Костятнтина Жеваго і компанії "Arcellor Mittall-Кривий Ріг", які видобувають цю сировину. 

Як повідомлялося, о 10 ранку о четвер, 31 липня, розпочнеться пленарне засідання Верховної Ради у закритому режимі. Журналістів допускатимуть лише у кулуари парламенту.

Згідно з оприлюдненим порядком денним, депутати заслухають інформацію Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України. Парламентарі також спробують повернутися до розгляду змін до Податкового кодексу, змін до держбюджету, а також щодо реформування системи управління газотранспортною системою.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!