"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада не дозволила Яценюку ввести надзвичайний стан в ПЕК

Четвер, 3 липня 2014, 20:09

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна взимку залишиться без газу, якщо коаліція не підтримуватиме урядові законопроекти.

Про це він сказав на засіданні в парламенту після того, як депутати не підтримала проект закону "Про особливий період у паливно-енергетичному комплексі".

За ухвалення даного законопроекту проголосували лише 142 депутати із 299, зареєстрованих у сесійній залі.

Не голосували у повному складі фракції Партії регіонів, "Свобода", КПУ, а з групи "За мир і стабільність" проголосував лише 1 народний депутат.

Реклама:

Звертаючись до депутатів з коаліції Яценюк зазначив: "Будете сидіти зимою без газу, якщо не будете підтримувати урядові законопроекти".

Після цього Турчинов знову поставив на голосування урядовий законопроект, але за документ проголосував лише 181 депутат. Також ВР не підтримала два альтернативні законопроекти з цього питання.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту №4117-А, його розробка викликана необхідністю чіткого визначення підстав введення особливого періоду у паливно-енергетичному комплексі, встановлення правових та організаційних засад функціонування ПЕК в особливий період.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: