"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада Криму дозволила бізнесу не виплачувати борги Україні

Четвер, 3 липня 2014, 16:06

Міністерство фінансів і Міністерство праці та соціального захисту Криму виступили з пропозицією пробачити збанкрутілим підприємствам півострова їх податкові зобов'язання і борги по страхових внесках у Пенсійний фонд України.

Про це на нараді з представниками Федерації незалежних профспілок Криму повідомила міністр праці та соціального захисту РК Олена Романовська.

За даними міністра, зараз заборгованість по заробітній платі зберігається на 122 кримських підприємствах, 37 з яких - підприємства-банкрути.

"На жаль, протягом останнього місяця сума заборгованості по них продовжує збільшуватись і становить 110 млн рублів", - поінформувала міністр.

Реклама:

З даного питання проведено нараду, на якій було запропоновано ряд заходів, що дозволять погасити заборгованість підприємств по заробітній платі.

"По тим підприємствам, які мають заборгованість за страховими внесками до Пенсійного фонду України, податкові зобов'язання перед Україною, пропонується залишити ці зобов'язання перед Україною", - підкреслила Романовська.

"Так ми зможемо дати можливість підприємствам розпочати нове життя без цих зобов'язань. Для них це буде новий виток. Вони зможуть вийти зі стану банкрутства і відновити свою господарську діяльність", - додала вона.

Також планується провести інвентаризацію підприємств-банкрутів, у яких залишилася власність, а кошти на погашення заборгованості по зарплаті працівникам тих підприємств, у яких власності не залишилося, повинно знайти Міністерство фінансів окупованого Криму.

"Новости Крыма"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!