"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія підтвердила, що Медведєв бреше

Четвер, 3 липня 2014, 15:18

У Європейській комісії не підтверджують висловлювання російського прем'єра Дмитра Медведєва про те, що Україна відбирає газ із підземних сховищ.

Про це заявила у четвер у Брюсселі на брифінгу представник європейського комісара з енергетичних питань Гюнтера Еттінгера Сабін Бергер, передає УНІАН.

"Російський газ через територію України до ЄС поставляється нормально. Ми перебуваємо в контакті із зацікавленими сторонами. У цей момент ми очікуємо, що Україна поважатиме свої зобов'язання, в чому вона нас запевнила. У нас немає інформації, яка б цьому суперечила", - сказала Бергер.

Крім того, вона нагадала, що міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан виступив із ініціативою направити для перевірки потоку газу європейських експертів.

Реклама:

Бергер також нагадала позицію Європейської комісії, згідно з якої неприйнятні погрози російської сторони на адресу європейських компаній, які продають газ Україні.

"Такі погрози неприйнятні. Компанії ЄС можуть вільно розпоряджатися газом, який вони купили", - підкреслила представник ЄК.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв звинуватив Україну у відборі європейського газу з ПСГ і передрік їй газову кризу.

"Україна за газ не платить. Заборгованість величезна. Беруть газ із підземних сховищ. До осені буде повноцінна газова криза", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: