Кримські підприємства можуть втратити більше 35% ринку через санкції ЄС

Четвер, 3 липня 2014, 11:44

Заборона ЄС на імпорт продукції з окупованого Криму негативно позначиться на економіці півострова, оскільки питома вага товарів, що вивозяться у країни ЄС, на деяких промислових підприємствах сягає понад 35%.

Про це повідомили в Міністерстві промислової політики анексованого Криму, передає "ІТАР-ТАСС".

"Виробникам доведеться шукати нові ринки збуту продукції, а це займе певний час, тому підприємства промисловості, які відносяться до сфери відповідальності міністерства, постраждають від введення заборони на імпорт кримських товарів", - повідомив нелегітимний виконуючий обов'язки міністра промполітики Криму Андрій Скринник.

За даними відомства, у першому кварталі 2014 року експорт з Криму в країни ЄС впав на 20,2% до аналогічного періоду 2013 року.

Реклама:

При цьому частка постачань в ЄС від загального обсягу кримського експорту становила 15,1%.

Згідно з даними Мінекономторгівлі окупованого Криму, в січні-березні 2014 року всього було експортовано продукції на 57,2 млн доларів.

На частку промислових підприємств у січні-березні довелося 81,2% (46,5 млн доларів), майже половина з цього припадає на продукцію хімічного виробництва.

При цьому в Мінекономіки Криму розраховують на переорієнтацію кримських товарів на ринки Близького Сходу, Китаю, Індії, Туреччини, Азербайджану та інших країн, "де продукція кримських виробників є затребуваною".

"Одними з головних донорів економіки Криму є такі підприємства, як "Кримсода" і "Кримський Титан", що входять до Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа, "Химтекс" (Саки) та Перекопський бромний завод.У сфері машинобудування найбільші експортери Криму - Керченський стрілочний завод "Сімферопольсільмаш", - відзначає Мінекономіки.

Нагадаємо, рада ЄС з 25 червня заборонила імпорт країнами спільноти кримських товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!