Microsoft може "похоронити" смартфони Nokia

Вівторок, 29 липня 2014, 10:08

Американська Microsoft може перестати використовувати назву Lumia для позначення смартфонів

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як пише видання, та ж доля може спіткати і інші бренди, під якими Nokia раніше продавала свої мобільні пристрої.

Мобільний бізнес Nokia софтверний гігант придбав в квітні цього року. Згідно з умовами операції Micrososft може використовувати бренд Lumia у своїй продукції 1,5 року.

Реклама:

Проте американська компанія може прибрати його і інші фірмові імена Nokia з позначення мобільних телефонів вже в недалекому майбутньому, про що повідомляють ряд ЗМІ.

Зокрема, портал DigiTimes пише, що слідом за найбільшими звільненнями в історії Microsoft перейменує смартфони Lumia і прибере з назв продуктів слова Asha, Nokia X і Series 40.

Якщо це відбудеться, легендарний бренд Nokia остаточно покине ринок мобільних телефонів.

Експерти вважають, що активи Nokia, включаючи спеціалістів, технології та патенти, не допоможуть Microsoft в її новій стратегії, тому американська корпорація розвиватиме мобільний бізнес без допомоги фінського бренду.

Раніше повідомлялося, що Microsoft планує зробити свій підрозділ, що виробляє мобільні телефони, беззбитковим протягом найближчих двох років. Такі плани озвучила компанія, відзвітувавшись про квартальні результати.

Прибуток найбільшого виробника програмного забезпечення в світі в IV кварталі фінансового року знизився на 7%, в ​​основному через приєднання намагається втриматися на плаву фінського піонера мобільного зв'язку.

Фінансовий директор Microsoft в ході телефонної конференції з аналітиками повідомив, що компанія планує скоротити витрати Nokia на 1 млрд доларів і вивести компанію зі збитків до 2016 фінансовому році, що закінчується в червні 2016.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: