Прибуток російських банків в Україні скоротився

Понеділок, 28 липня 2014, 10:18

Українська "дочка" російського банку ВТБ отримала збиток у 229,3 мільйона гривень у другому кварталі цього року.

Про це пише газета "Комерсант".

Як повідомляє видання, чистий прибуток дочірнього банку Сбербанку Росії скоротився до 11,9 мільйона гривень проти 124,4 мільйона, зафіксованих у другому кварталі минулого року.

Свою фінансову звітність за перше півріччя цього року українські банки опублікували на вимогу Національного банку України. З неї випливає, що фінансовий результат більшості "дочок" російських кредитних організацій, що працюють у цій країні, різко погіршився.

Реклама:

Крім Сбербанку, знизився чистий прибуток працюючого на Україні "Альфа-банку". Він скоротився з 4 мільйонів гривень до 1,5 мільйона.

Єдиною дочірньою структурою російських банків, які зуміли в першому півріччі збільшити свій прибуток, став підконтрольний ЗЕБу "Промінвестбанк".

Але це стало результатом фінансової допомоги з боку материнського кредитної установи, спрямованої на погашення збитків, пов'язаних з кредитами, виданими попередніми менеджерами "Промінвестбанку".

Як кажуть самі банкіри, причиною скорочення прибутку українських "дочок" російських банків стала необхідність збільшення резервів на фоні погіршення якості обслуговуваних боргів.

Так у ВТБ в другому кварталі резерви, створювані на випадок неповернення раніше виданих українським фізичним і юридичним особам кредитів збільшилися до 1,26 мільярда гривень. В Альфа-банку в першому кварталі цей показник збільшився до 1,1 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: