Люди Королевської отримають 71 мільйон на збагаченні львівського вугілля

Субота, 26 липня 2014, 11:21

ДП "Львіввугілля" за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Львівська Вугільна Компанія" на збагачення рядового вугілля на суму 71,1 мільйона гривень.

Про це повідомляють Наші Гроші.Львів з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, збагачуватимуть 1 млн 580 тис тонн вугілля. Вартість збагачення 1 т рядового вугілля становитиме 45 гривень.

Тендер проведено за неконкурентною переговорною процедурою. Замовник повідомив, що вже двічі скасовував закупівлю цієї послуги у січні і травні через недостатню кількість пропозицій (менше двох).

Реклама:

Крім того вказується, що "Львівська вугільна компанія" сьогодні є єдиним підприємством на теренах Західної України, яке здійснює переробляння рядового вугілля (збагачення). Подібного профілю підприємства, які можуть здійснювати переробку рядового вугілля (збагачення), розташовані на сході України і доставка рядового вугілля до них в рази підвищує затрати замовника на збагачення 1 тонни.

Майже 37,6 % акцій ПАТ "Львівська вугільна компанія" належить регіональному відділенню Фонду державного майна України по Львівській області. 23% володіє луганське ТОВ "Іфорас" (засновник Тетяна Літвінова), 22,8% - ТОВ "Вантажно-транспортне управління" з Луганська (засновник Віктор Ільїчов).

Ще близько 11,7%  акцій зареєстровані на ТОВ "Асп трейд груп", де засновниками значаться Олексій Серединський та Сергій Артухов, перший із яких був уповноваженою особою партії Наталії Королевської "Україна - Вперед!", другий - членом окружної виборчої комісії від тієї ж партії (в подальшому замінений) на виборах 2012 року.

З моменту заснування "Вісника держзакупівель" у 2008 році було опубліковано дані про підряди "Львівської вугільної компанії" на 1,61 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: