"Військові" облігації дали армії 30,3 мільйона гривень

П'ятниця, 25 липня 2014, 17:35

Від розміщення "військових" облігацій держава залучила 30,3 мільйона гривень.

Про це на брифінгу в кризовому медіа-центрі заявив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук.

За його словами, залучення цих коштів в умовах, які складаються з виконанням дохідної частини і у зв'язку з розбалансуванням бюджету, є дуже важливим.

"Через ситуацію, яка складається в Донецькій і Луганській областях ми недоотримуємо значні суми коштів податків і зборів до бюджету. І не лише від підприємств двох регіонів, а й від інших підприємств з усієї країни, які пов'язані із ними", - наголосив Матвійчук.

Реклама:

Як він зазначив, в поточному році в держбюджеті на забезпечення оборони і безпеки держави передбачено 54,3 млрд гривень. Це, зокрема, разом із коштами резервного фонду, які уже були виділені.

Як відомо, з резервного фонду за окремим рішеннями уряду було виділено 8,8 млрд гривень. За словами Матвійчука, із них було витрачено тільки 2,3 млрд гривень.  

При цьому у проекті змін до державного бюджету, який напередодні був внесений до парламенту Кабміном, передбачено додаткове виділення коштів у сумі 9,1 млрд гривень, зазначає він.

"Якщо взяти планові видатки і виділені кошти з резервного фонду і передбачені 9,1 млрд гривень, то загальні видатки на оборону і безпеку держави складуть 63,4 млрд гривень або на 18,1 млрд гривень більше порівняно з 2013 роком", - пояснив чиновник.

Крім цього, додав він, за станом на 23 липня від громадян надійшло різних благодійних коштів - 136,8 млн гривень. Дуже багато надійшло благодійної допомоги у вигляді матеріальних ресурсів. Разом ця допомога становить десь 192,2 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: