США і Нідерланди за посилення санкцій щодо Росії

П'ятниця, 25 липня 2014, 16:23

Президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в ході телефонної бесіди обговорили необхідність розширення санкцій щодо Росії.

Про це повідомляється в прес-релізі Білого дому, пишуть "Весті.Економіка".

Розмова відбулася за пропозицією США.

Обама в черговий раз висловив співчуття Рютте у зв'язку із загибеллю 193 підданих Нідерландів у катастрофі літака "Боїнг-777" компанії Malaysia Airlines, що виконувала рейс Амстердам-Куала-Лумпур.

Реклама:

"Міжнародне співтовариство має ввести чергові санкції щодо Москви", - наголошується в заяві, оприлюдненій за підсумками телефонної розмови.

Обама і Рютте зійшлися в думці, що "не можна безкарно дозволяти Москві розхитувати ситуацію на Україні".

Глави держав вважають, що "замість того щоб прикладати зусилля до стабілізації ситуації на Україні, Росія надає допомогу сепаратистам, які беруть участь в атаках проти українських військ".

Вже ввечері в середу з'явилося повідомлення, що канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує готовність ЄС прискорити процес введення нових обмежувальних заходів відносно російських осіб і компаній у зв'язку з політикою РФ по Україні. Про це заявив представник канцлера Георг Штрайтер.

Разом з тим енергетичний сектор РФ, швидше за все, санкцій не зазнає. У всякому разі з такою вимогою вчора виступив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер.

"Російські газ і нафта не повинні бути предметом для санкцій", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!