"Нафтогаз" замовив юридичних послуг на 1,6 мільйона

П'ятниця, 25 липня 2014, 08:57

НАК "Нафтогаз України" за результатами тендеру уклало угоди на юридичні послуги загальною вартістю 1,58 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, з цієї суми 0,57 мільйона гривень отримає ТОВ "Лоренс Грехем (СіАйЕс) ЛЛП" за представництво інтересів "Нафтогазу" у справі, ініційованій Корпорацією "Merchant International Company Ltd" (США).

"Йдеться про справу по стягненню з "Нафтогазу" 25 мільйонів доларів. Цей борг виник ще наприкінці 90-х і стосувався постачання газу "Газпромом".

Реклама:

В якості оплати за газ українська сторона - АТ "Укргазпром", попередник "Нафтогазу" - мала погасити борг "Сургутгазпрома" (входить у структуру "Газпрому") у розмірі 14,6 мільйона доларів перед компанією "Северстудстрой".

Минулого року "Нафтогаз" укладав з "Лоренс Грехем" угоду на 200 тисяч доларів на юрпослуги у цій же справі, тоді йшлося про справу про відчуження акцій "JKX Oil&Gas plc".

З цих коштів 120 тисяч доларів передбачалося на гонорар баристера, а також вартість послуг компанії "Lawrence Graham" з підготовки адвоката до судового засідання, і ще 80 тисяч доларів - на послуги по врученню позивачу документів, пише видання.

Ще 2 мільйона доларів "Нафтогаз" витратить на юрпослуги компанії "White & Case LLP" в міжнародних арбітражних та іноземних судових провадженнях за участю компанії Italia Ukraina Gas S.p.a.,  яка звинуватила "Нафтогаз" у невиконанні контракту на постачання газу від 2003 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!