"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС включив в "чорний список" для РФ і України 15 осіб і 18 компаній

Четвер, 24 липня 2014, 19:24

Комітет постійних представників 28 країн ЄС розширив "чорний список" фізичних та юридичних осіб для Росії та України, внісши до списку санкцій перелік 15 осіб і 18 компаній.

Про це стало відомо з дипломатичного джерела в Брюсселі, пише "Прайм".

Як повідомили в прес-службі Ради ЄС, фігуранти списку стануть відомі, можливо, вже завтра після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Рішення про розширення списку критеріїв для внесення російських компаній до "чорного списку" ЄС було прийнято на саміті Євросоюзу 16 липня.

Реклама:

На даний момент в "чорний список" ЄС входять 72 фізичних особи, включаючи російських політиків і чиновників, а також лідерів ополченців в проголошених Донецькій і Луганській народних республіках, яким до листопада заборонено в'їзд на територію спільноти і активи яких в європейських банках, якщо такі виявляться, підлягають заморожуванню.

У списку також включені дві кримські компанії, які ЄС визнав незаконно конфіскованими. Якщо у них з'являться активи в Європі, вони також можуть бути заморожені, крім того, європейському бізнесу до листопада заборонено мати з ними справу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!