Росія заборонила ввезення рослинної продукції з України у ручній поклажі та багажі

Четвер, 24 липня 2014, 16:37

Россільгоспнагляд заборонив з 28 липня ввезення до Росії рослинної продукції з України в ручній поклажі, багажі і поштових відправленнях. 

Про це ІТАР-ТАРС повідомив помічник керівника служби Олексій Алексєєнко.

Россільгоспнагляд прийняв таке рішення у зв'язку з численним виявленням карантинних об'єктів в ручній поклажі та багажі пасажирів, що прибувають з території України.

Так, з початку 2014 фахівці служби припинили 182 спроби ввезення з території України картоплі і саджанців плодових і декоративних культур без фітосанітарних сертифікатів.

Реклама:

Россільгоспнагляд за січень-липень 2014 виявив 5 видів карантинних об'єктів в багажі та поклажі пасажирів, що прямують з України: амброзії полинолистої, ценхрус багатоквітковий, західний квітковий трипс, золотисту картопляну нематоду і картопляну міль.

Алексєєнко відзначив, що Россільгоспнагляд пропонував Держветслужбі України провести невідкладні телефонні переговори з цього питання, але Київ не відповів на цю пропозицію.

Раніше Россільгоспнагляд заявив про можливість ввести заборону на імпорт продовольства тваринного походження з України після ратифікації Києвом угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Фахівці служби припускають, що Україна до моменту ратифікації не зможе перейти на вимоги Митного союзу з оформлення імпорту європейської продукції.

В даний час діють заборони на імпорт до Росії сирів з 13 заводів України, картоплі з усіх підприємств країни через шкідника - золотий нематоди, і свинини через загрозу розповсюдження африканської чуми свиней.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: