"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР не затверджуватиме інвестпроекти в Росії

Середа, 23 липня 2014, 16:59

Більшість членів ради директорів ЄБРР, включаючи всі країни-члени ЄС і ряд не входять до ЄС країн, заявило, що в даний час вони не зможуть стверджувати інвестпроекти на території РФ.

Про це йдеться в повідомленні банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ці вказівки послідували після заяви Європейської ради минулого тижня, що закликала країни-члени ЄС скоординувати свої позиції в раді директорів банку", - йдеться в релізі.

Лідери країн-членів ЄС на засіданні 16 липня прийняли рішення посилити тиск на Росію. Йшлося про призупинення фінансування проектів в Росії з боку ЄБРР та ЄІБ як однієї з можливих санкцій щодо Москви.

Реклама:

Рада директорів ЄБРР представляє акціонерів банку (64 країни, а також ЄС і ЄІБ), однак контроль у банку сукупно належить країнам G7.

Деякі з них активно висловлюють свою незгоду з політикою Росії щодо України та Криму.

США і Канада в ході річних зборів ЄБРР у ​​травні наполягали на припинення операцій банку в РФ.

"Керівництво ЄБРР візьме до відома дані розпорядження щодо підходу до здійснення операцій в Росії", - йдеться в повідомленні.

Банк буде продовжувати керувати портфелем проектів і підтримувати відносини з клієнтами в Росії і збереже фізичну присутність в країні.

Росія в останні роки була найбільшим одержувачем коштів ЄБРР. Торік банк вклав в російські проекти 1,8 млрд доларів, сукупний чистий обсяг інвестицій ЄБРР в РФ становить 23 млрд євро.

Загальний обсяг інвестицій ЄБРР в першому півріччі 2014 становив рекордні 3,6 млрд євро. З них 19% інвестицій припали на Росію, що залишилися 81% - на інші 34 країни діяльності банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!