"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Франція може потрапити "під санкції" замість Росії

Середа, 23 липня 2014, 11:06

Франція ризикує потрапити під європейські санкції замість Росії.

Про це заявив бельгійський військовий аналітик Бернард Аугер, пишуть "Весті.Економіка".

На думку експерта, якщо Париж порушить умови контракту з поставки "Містралів", то позбудеться не тільки 2 млрд євро, але ще й заплатить Росії 1 млрд євро в якості компенсацій.

Такий пункт також є в договорі, і ніякі санкції не можуть перешкодити його виконанню.

Реклама:

Франція, судячи з усього, прекрасно розуміє, чим їй загрожує зрив контракту, на якому так активно наполягають у Вашингтоні і Великобританії, тому твердо має намір виконати свої зобов'язання.

Про це напередодні заявив глава МЗС Франції Лоран Фабіус. А британцям, які чинять тиск на Париж, Фабіус порадив почати з себе.

"Дорогі друзі британці, давайте поговоримо і про фінанси. Я правильно розумію, що в Лондоні чимало російських олігархів?" - сказав він.

Нагадаємо, вчора на саміті ЄС європейські лідери заявили про готовність введення заборони не тільки на нові військові контракти з Москвою, але і на вже існуючі. Таким чином, якщо такі санкції будуть прийняті, в першу чергу від них постраждають самі європейські країни.

Та вже й зараз Європа досить добре відчуває побічний ефект від санкцій. Голова Комітету Німеччини з економічних відносин зі Східною Європою Екхард Кордес нагадав, що в результаті української кризи німецький експорт на Україну і в Росію скоротиться цього року на 6 млрд євро, а санкції лише збільшують ціну, яку доведеться платити.

Незважаючи на всю логічність заяв, європейські лідери продовжують загрожувати санкціями, ніби не розуміють, що є частиною американського плану.

Російські офіційні особи з самого початку конфлікту попереджали, що в нинішньому світі будь-які санкції будуть мати ефект бумеранга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!