"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ отримав від Москви перелік ризиків щодо Угоди про асоціацію з ЄС

Середа, 23 липня 2014, 09:13

Київ отримав перелік потенційних ризиків, які Москва бачить від імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Радіо Свобода".

"Ми отримали бачення російської сторони потенційних ризиків. Наприклад, митне адміністрування. Це - цікава галузь, і ми повинні знайти практичні відповіді. Але це питання імплементації угоди", - зазначив Клімкін.

Клімкін наголосив, що не бачить зв’язку між ратифікацією Угоди з тристоронніми консультаціями, які ведуть Україна з Росією та Європейською комісією щодо імплементації цієї Угоди.

Реклама:

"Це різні речі – ратифікація Угоди та консультації щодо її імплементації. Я вважаю, що це абсолютно незалежні процеси. Ми зараз ведемо тристоронні консультації з Єврокомісією та російською стороною, але ми не обговорюємо логіку Угоди, ми не обговорюємо її текст", - зазначив Клімкін.

За його словами, угода - це живий організм, і ми можемо гнучко, у залежності від потреб української економіки, працювати з регуляторними рамками. Наприклад, окремі акти ЄС ми можемо імплементувати швидко чи повільно. У цьому аспекті у нас є простір для гнучкості, але це важливо саме Україні.

Україна і ЄС завершили підписання Угоди про асоціацію 27 червня – того дня була підписана її економічна частина; політична частина була підписана ще 21 березня. Також того дня свої аналогічні угоди з ЄС підписали Молдова і Грузія.

Європейський парламент заявляє, що має намір швидко ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною і закликає Україну та країни-члени ЄС не зволікати з виконанням цієї процедури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!