Шведська Agrokultura думає продати активи в Україні

Вівторок, 22 липня 2014, 19:15

Шведська агрокомпанія з активами в Україні та Росії Agrokultura AB, вивчаючи можливості максимізації вартості бізнесу, допускає продаж активів в Україні.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вивчаючи стратегічні альтернатив для бізнесу в Україні та Росії, в тому числі зіставляючи вартість окремих активів, що діють в рамках бізнесу Agrokultura, з їх вартістю для зовнішнього покупця, компанія допускає продаж деяких неключових активів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, це дозволить сфокусувати діяльність на підвищенні врожайності та оптимізації внутрішніх процесів. Крім того, це сприяє реалізації раніше заявленої програми зниження витрат бізнесу Agrokultura.

Реклама:

У зв'язку з цим рада директорів компанії має намір скликати позачергові збори акціонерів, в ході якого очікує отримати схвалення на випуск до 20 млн 991,342 нових акцій Agrokultura без права першочергового викупу.

Дата позачергових зборів буде оголошена найближчим часом. Інші деталі емісії компанія не уточнює.

Крім цього, Agrokultura повідомила про отримання повідомлення від її найбільшого акціонера про укладення ним угоди поза ринком про продаж свого пакету неназваному покупцеві за ціною 3,75 шведських крон за акцію (0,5465 долара за шт.).

При цьому в компанії відзначили, що хоча запропонована ціна за акцію вище ринкового курсу, однак нижче балансової вартості бізнесу станом на кінець 2013 року - 6,8 шведських крон за акцію.

Компанія також отримала непідтверджені дані про те, що цей же покупець нині придивляється і до інших активів в Україні, які також має намір консолідувати за допомогою позабіржових угод.

Шведська агрокомпанія Agrokultura (раніше Alpcot Agro) зареєстрована в 2006 році, володіє активами в Україні та Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!