У Криму платитимуть за вхід у ліси

Вівторок, 22 липня 2014, 17:17

"Держкомітет лісового господарства" Криму відновив плату за відвідування природно-лісових об'єктів півострова на підставі відміни розпорядження кримського "уряду" про призупинення стягування оплати за відвідування об'єктів природно-заповідного фонду.

Про це повідомив голова кримського "Держкомлісу" Криму Іван Магда, пише "Крим.Реалії".

За його словами, плата за відвідування природних об'єктів Криму стягується з 18 липня на законних підставах і йде на розвиток лісового господарства, зокрема на природоохоронну діяльність та охорону від лісових пожеж.

"Зараз сезон підвищеної пожежної небезпеки. Зміст пожежників і сторожів, а також закупівля паливно-мастильних матеріалів для пожежної техніки - це все фінансується за рахунок госпрозрахункової діяльності лісових підприємстві", - пояснив Магда.

Реклама:

Вартість відвідування встановлює та затверджує "держкомітет з лісового господарства". Всі розцінки встановлюються на підставі калькуляції, до якої входять витрати на вивезення сміття, зарплата співробітників лісової охорони, страхування, і загальногосподарські витрати.

"Раніше подібну діяльність здійснювали приватні підприємці, і для того, щоб гроші йшли на розвиток лісового господарства, було прийнято рішення, що в перехідний період її здійснюватимуть безпосередньо лісогосподарські підприємства, поки Крим не перебудується на російське законодавство", - сказав Магда.

За його словами, на кожному об'єкті є касовий апарат, або видаються квитки, зареєстровані в податковій.

У квітні Магда заявляв, що на час перехідного періоду плата за відвідування лісових заповідників Криму стягуватися не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!