"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кіпр спростував імпорт зерна з Криму

Вівторок, 22 липня 2014, 13:43

Кіпр спростував повідомлення, що з'явилося в ЗМІ про імпорт 23 червня 4,6 тисяч тонн зерна з Криму.

Про це йдеться в прес-релізі МЗС Кіпру, пише "Прайм".

"Після проведеного компетентними органами розслідування встановлено, що зерно з Криму не ввозити до Республіки Кіпр", - йдеться в релізі.

У документі міністерства говориться: "Європейська рада 20-21 березня 2014 одноголосно засудила незаконне приєднання автономної республіки Крим та міста Севастополь до Російської Федерації і заявив, що не визнає цього акту".

Реклама:

У ньому підкреслюється, що "у відповідь на незаконне приєднання Криму і Севастополя Рада ЄС прийняла 23 червня 2014 рішення, що стосуються обмеження на товари з Криму та Севастополя, а також на фінансування або фінансове сприяння, страхування і перестрахування імпорту подібних товарів".

Подібні юридичні акти є частиною європейської правової системи і повністю обов'язкові для виконання у всіх країнах-членах ЄС, відзначається в прес-релізі.

У документі також повідомляється, що "компетентна влада Республіки Кіпр належним чином поінформовані про вищезгадані обов'язкових юридичних актах ЄС і приймають всі необхідні заходи для їх ефективного та негайного виконання".

Як раніше повідомлялося з посиланням на офіційне повідомлення управління Россільгоспнагляду по республіці Крим та Севастополю, Крим почав експортувати зерно врожаю 2014 року в Саудівську Аравію і на Кіпр.

Згідно з повідомленням, обсяг відвантаження ячменю 2 класу нового врожаю до Саудівської Аравії становив 22,65 тис тонн, на Кіпр - 4,6 тис тонн.

Республіка Крим готова експортувати до половини від валового збору зерна в регіоні, очікуваного на рівні 1-1,2 млн тонн, повідомив раніше міністр сільського господарства республіки Микола Полюшкин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: