"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook завершила покупку Oculus VR за 2 мільярди

Вівторок, 22 липня 2014, 11:24

Компанія Facebook закрила операцію з купівлі розробника окулярів віртуальної реальності Oculus VR за 2 мільярди доларів.

Про це йдеться в спільному повідомленні компаній, пише "Лента.ру".

"Нас чекає захоплююче спільне майбутнє. Ми будемо створювати технологічну платформу нового покоління і міняти способи комунікації людей", - йдеться в повідомленні Facebook і Oculus VR.

Раніше гендиректор Facebook Марк Цукерберг заявляв, що соцмережа підтримає Oculus VR у розвитку на ринку "ігор з зануренням" у плані технологічних розробок і пошуку партнерів серед творців ігор.

Реклама:
 

Oculus VR продовжить працювати як самостійна від Facebook компанія.

Про плани купити Oculus VR за 2 мільярди доларів, з яких приблизно 400 мільйонів буде виплачено готівкою, а решту - акціями, Facebook повідомила в березні цього року.

У квітні операція була схвалена ключовим регулятором ринку США - Федеральною комісією з торгівлі (FTC).

Компанія Oculus VR, що розробляє окуляри віртуальної реальності Oculus Rift, була заснована в 2012 році, її очолює один із засновників, Брендан Іріб.

Спочатку творці пристрою вирішили профінансувати проект за допомогою сайту Kickstarter. Вони попросили на розробку шолома 250 тисяч доларів, проте у результаті зібрали майже в десять разів більше цієї суми.

Пристрої доповненої реальності - один з перспективних напрямків, в якому зараз працюють виробники електроніки.

Крім ігрового спрямування, розробники Oculus VR планують адаптувати пристрій для дистанційної освіти, консультацій з доктором або трансляцій спортивних матчів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: