"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Северсталь" продала американські заводи

Понеділок, 21 липня 2014, 16:02

"Северсталь", одна з найбільших вертикально інтегрованих сталеливарних і гірничодобувних компаній, оголосила про підписання зобов'язуючих угод про продаж північноамериканських активів.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

"Северсталь" продасть завод Severstal Columbus компанії Steel Dynamics, а завод Severstal Dearborn перейде до AK Steel Corporation. Сума операції складе 2,325 мільярда доларів.

Робота з підготовки та підписання угод про продаж активів підрозділу Severstal North America почалася ще наприкінці 2013 р. і зараз успішно завершена, заявили в компанії.

Реклама:

"Продаж заводів Severstal Columbus і Severstal Dearborn демонструє націленість компанії "Северсталь" на максимізацію вартості для акціонерів", - прокоментував підсумки угоди генеральний директор і основний власник "Сєверсталі" Олексій Мордашов.

Угоди з продажу активів будуть закриті після виконання низки стандартних умов, у тому числі після закінчення "періоду очікування" відповідно до антимонопольного законодавства США.

Угоди не передбачають додаткових фінансових умов для закриття угод, яке має відбутися до кінця 2014 р., пояснюється в повідомленні компанії.

"Северсталь" - одна з найбільших у світі вертикально інтегрованих сталеливарних і гірничодобувних компаній c активами в Росії, США, в Україні, в Латвії, Польщі, Італії, Ліберії і Бразилії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!