Банки Китаю і Швейцарії підписали договір про свопи

Понеділок, 21 липня 2014, 15:05

Народний банк Китаю і Центробанк Швейцарії уклали двосторонній договір про валютні свопи на суму 150 млрд юанів або 21 млрд швейцарських франків (24,4 млрд доларів).

Про це передає державне інформаційне агентство Сіньхуа з посиланням на відомості регулятора КНР, пишуть "Весті.Економіка".

Договір підписано строком на 3 роки і може продовжений за згодою сторін, наголошується в прес-релізі Центробанку Китаю.

У регуляторі Піднебесної підкреслюють, що підписання договору про валютні свопи посприяють збільшенню обсягів торгівлі та інвестицій між КНР і Швейцарією.

Реклама:

З 2009 р. Китай уклав двосторонні угоди про валютні свопи з більш ніж 20 державами і регіонами.

Швейцарський регулятор повідомив у понеділок, 28 липня, що влада Китаю виділили Швейцарії інвестиційну квоту на китайському ринку бонди об'ємом 15 млрд юанів.

Обсяги використання китайської валюти ростуть рекордними темпами, навіть незважаючи на обмеження національного регулятора.

У міжнародній торгівлі цілком панує долар США, проте юань за підсумками минулого року зайняв другий рядок. Більш того, китайська валюта стала дев'ятою за обсягами торгів на світових валютних ринках, об'єм зріс з 34 млрд доларів у 2010 році до 120 млрд доларів в 2013 році.

Згідно з даними дослідження банку HSBC всі сім країн, опитаних за два роки, заявили про збільшення юаня в своїх розрахунках.

Цікаво, що найактивнішими користувачами китайської валюти стали Німеччина, США і Гонконг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!