"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З ратифікацією угоди з ЄС не повинно виникнути ніяких складнощів - Пятницький

Середа, 2 липня 2014, 14:44

З ратифікацією Угоди про асоціацію України з ЄС не повинно виникнути ніяких складнощів.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій Пятницький, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Наразі ми маємо з ЄС тимчасові автономні преференції - це стосується тільки торгівлі товарами і мита. Це тільки малий відсоток, якщо говорити про всю Угоду, все решта - знаходиться за межами цих тарифних преференцій. Ті можливості, які відкриває перед нами угода, треба почати використовувати якомога швидше і навіть тарифні преференції, якщо ми швидко ратифікуємо угоду, зможемо використовувати ще у ширшому масштабі ніж сьогодні", - сказав урядовий уповноважений.

Пятницький висловив сподівання, що Рада ратифікує документ без зволікань.

Реклама:

Що ж до застосування торговельної частини Угоди з боку Євросоюзу, то там, за словами урядового уповноваженого, практично все підготовлено.

"Європейці практично все зробили і їм ніяких додаткових кроків робити не потрібно.  Те, що стосується Асоціації у цілому, з політичною частиною, звісно, займе певний час. Саме та частина, яка стосується політики чи компетенції країн-членів, може зайняти і кілька років, але торгівля може розпочати роботу вже зараз", - пояснив Пятницький.

Він також додав, що Грузія і Молдова вже заявили, що готові ратифікувати аналогічні договори дуже швидко і процедура займе щонайбільше декілька місяців. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!