"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії стверджують, що зерно з Криму продовжують експортувати

П'ятниця, 18 липня 2014, 15:37

Россільгоспнагляд стверджує, що кримське зерно та продукти його переробки продовжують експортуватися в країни далекого зарубіжжя.

Про це повідомляє управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим та Севастополю, передає "Інтерфакс-Україна".

"У ході здійснення державного нагляду за дотриманням вимог до якості та безпеки зерна та продуктів його переробки при їх вивезенні з території Митного союзу, за період з 11.07.2014 р. по 18.07.2014 р. з Криму на експорт до Саудівської Аравії було відправлено 9873 тонни ячменю 2 класу, до Туреччини - 1735 тонн висівок пшеничних гранульованих", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, видача фітосанітарних сертифікатів та сертифікатів якості на партії експортованого зерна та продуктів його переробки здійснювалася відповідно до фітосанітарними вимогам договірної сторони і супроводжувалася документами, регламентованими технічним регламентом Митного союзу "Про безпечність зерна".

Реклама:

За інформацією Управління Россільгоспнагляду, всього з 22 червня на експорт з Криму в країни далекого зарубіжжя було відвантажено 39 858 тонн зерна і продуктів його переробки.

Як повідомлялося, 17 липня Міністерство закордонних справ України спростувало інформацію Россільгоспнагляду про експорт зерна нового врожаю з Криму до Саудівської Аравії і Кіпр в обхід санкцій ЄС до анексованій території.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: