Україна готується до повного обмеження торгівлі з Росією

П'ятниця, 18 липня 2014, 11:54

Україна буде готуватися до повного обмеження торгівлі з Росією в двосторонньому форматі.

Про це в п'ятницю повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Інтерфакс-Україна.

"Мій прогноз такий: нам необхідно готується до того, що у нас буде практично повне обмеження торгівлі з Росією в двосторонньому форматі", - заявив він на нараді з питань диверсифікації ринків збуту і джерел поставок промислової продукції.

За оцінками прем'єра, у разі закриття російського ринку для українських товарів зменшення експорту складе суму близько $ 5 млрд.

Реклама:

При цьому Яценюк підкреслив, що в ситуації, коли західні країни вводять санкції проти Росії і обмеження в двосторонній торгівлі, несучи відповідні збитки, неправильно з української сторони "сидіти і думати, що воно все ось так пройде".

"Я усвідомлюю всі економічні наслідки. І ви усвідомлюєте їх. Але я точно так же усвідомлюю, що Росія - це не єдиний ринок у світі, на який повинна поставлятися українська продукція. Тому уряд повинен зробити все для того, щоб в короткостроковій перспективі ми диверсифікували ринки збуту ", - сказав він.

Прем'єр підкреслив, що вже зараз багато компаній самостійно вийшли на інші ринки збуту і тим самим знаходять можливість продавати свою продукцію.

"А то виходить так: ми у фактичному стані війни і говоримо - купіть, будь ласка, у нас на мільйон доларів нашої продукції. Воно якось не стикується в моїй голові, і я не знаю, можливо, для когось це нормально, але для мене це не нормально ", - сказав він.

"Газ перекрили, ціну поставили в $ 500, при цьому усвідомлюючи, що кожен з вас страждає, включаючи всю країну. Торгове ембарго введено на всю продукцію, на яку можна і не можна було ввести. Залишили тільки те, без чого вони обійтися не можуть", - зазначив Яценюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!