Японія виділить 260 тисяч доларів на потреби переселенців в Україні

Четвер, 17 липня 2014, 15:49

Японія готова виділити 260 тисяч доларів на потреби вимушених переселенців в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента, пишуть "Українські новини".

У четвер президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Японії Фуміо Кисида в ході якої сторони обговорили ситуацію в Україні та перспективи двостороннього співробітництва.

"Ми дуже поважаємо те, як Ви дієте в найбільш складний для Вашої країни час. Японія запевняє у своїй сильній підтримці України", - сказав Кисида.

Реклама:

Він також зазначив, що з початку загострення ситуації в Україні, його країна послідовно наполягає на необхідності поважати суверенітет і територіальну цілісність країни, а також мирному вирішенні конфлікту.

Разом з тим, міністр повідомив про готовність своєї країни виділити 260 тисяч доларів на потреби переселенців, яким довелося залишити свої будинки внаслідок бойових дій.

Кисида також зазначив, що в серпні Україну відвідає урядова делегація високого рівня з питань економіки, і представницька делегація підприємців.

Крім того міністр запросив відвідати Японію представників судової гілки влади для обміну досвідом та повідомив про готовність Японії розширити технічне співробітництво для зміцнення верховенства права та підвищення ефективності державного управління.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!