"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рекомендації Кабміну знизити "зелений" тариф не мають законних підстав - Baker&McKenzie

Середа, 16 липня 2014, 17:05

Перегляд "зеленого" тарифу призведе до судових позовів і викличе стурбованість з боку багатьох інвесторів, особливо іноземних.

Про це в коментарі KV заявив партнер міжнародної юридичної фірми Baker & McKenzie Ігор Олехов.

"Сьогодні ні Законом "Про альтернативні джерела енергії", ні Законом "Про електроенергетику" не передбачені повноваження Кабінету Міністрів щодо встановлення тарифного коефіцієнта, який застосовується для пікового періоду часу. Тому розпорядження Кабміну від 18 червня № 589-р можна вважати таким, що прийняте КМУ без наявності законних підстав", - зазначається у висновку Baker & McKenzie.

Нагадаємо, розпорядженням Кабміну № 589-р від 18 червня 2014 НКРЕ пропонується при розрахунку "зеленого" тарифу для всіх суб'єктів господарювання, які виробляють електроенергію з альтернативних джерел енергії, за винятком мікро-, міні-або малих ГЕС, знизити коефіцієнт пікового часу з 1,8 до 1,01 і, таким чином, скоротити загальну величину гарантованого Законом "Про електроенергетику" тарифу майже удвчі.

Реклама:

Група компаній "ТЕКТ" - один з інвесторів в сонячну енергетику - вже оскаржила в суді вказане розпорядження Кабміну.

Як відомо, 3 липня 2014 НКРЕ оприлюднило постанову № 931 від 27 червня 2014 року, якою встановила "зелені" тарифи в Україні на липень.

При розрахунку нових тарифів НКРЕ залишила без уваги розпорядження КМУ про зниження пікового коефіцієнта з 1,8 до 1,0. Відповідно до постанови НКРЕ, "зелені" тарифи для сонячних електростанцій з липня зростуть на 1,1% через зміни курсу євро до гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: