Економіка Китаю зросла на 7,5%

Середа, 16 липня 2014, 13:59

Економіка Китаю в II кварталі 2014 зросла на 7,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року, перевершивши очікування ринку.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Зростання інвестицій в основний капітал, позитивні дані про промислове виробництво, а також підвищення роздрібної торгівлі в червні підтверджують позитивний вплив економічних заходів Пекіна.

Аналітики, опитані Wall Street Journal, очікували зростання ВВП країни на рівні 7,4%.

Реклама:

У січні-березні економіка країни сповільнилася до 7,4% порівняно з аналогічним показником минулого року. Показник став найслабшим за шість кварталів.

За даними Національного бюро статистики Китаю, ВВП країни зріс на 2% в порівнянні з попереднім кварталом з урахуванням сезонних коливань, в той час як в I півріччі 2014 зростання економіки становило 7,4% в річному численні.

На думку головного економіста гонконгського філії JPMorgan Chase & Co. по Китаю Чжу Хайбін, уряд країни продовжить підтримувати ключові сектори, які він вже підтримує, але не розширить підтримку на інші галузі.

Промислове виробництво в Китаї зросло в червні на 9,2% щодо того ж місяця 2013 після травневого підйому на 8,8%. Аналітики очікували зростання на 9%.

Обсяг роздрібної торгівлі в минулому місяці збільшився на 12,4% в річному вираженні, однак виявився трохи слабкіше прогнозу в 12,5%.

Інвестиції в основний капітал зросли на 17,3% у першому півріччі при прогнозі експертів в 17,2%.

У рамках заходів, що стимулюють економічне зростання, влада Китаю збільшила витрати на будівництво залізниць, знизили вимоги до обов'язкових резервів низки банків та зменшили деякі податки.

Аналітики очікують, що зростання ВВП країни цього року буде найслабкішим з 1990 р.

За прогнозами Fitch, ВВП Китаю збільшиться на 7,3% в 2014 р, на 7% в 2015 р і на 6,7% в 2016. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!