Apple і IBM домовилися про мобільне партнерство

Середа, 16 липня 2014, 11:47

Компанії Apple і IBM зробили спільну заяву, з якої випливає, що вони працюватимуть спільно над створенням бізнес-софта для iPhone і iPad.

Про це пише CyberSecurity.ru.

IBM і Apple у своїй заяві говорять, що приблизно 30 років вони були конкурентами на комп'ютерному ринку, однак зараз природа комп'ютерного ринку змінилася до невпізнання і в інтересах обох компаній працювати над спільними мобільними рішеннями.

Персонал IBM буде продавати пристрої Apple бізнес-клієнтам перші, а дві компанії створюють спеціалізовану інженерну команду, яка займатиметься створенням і адаптацією програм для автоматизації бізнесу та аналітики під платформи Apple.

Реклама:

У свою чергу Apple буде надавати технічну підтримку для даних програм.

Подібне партнерство в кінцевому рахунку має єдину мету - як IBM, так і Apple хочуть відкусити якомога більшу частину пирога під назвою Корпоративні ІТ.

Крім того, дві компанії мають більш ніж значну експертизу в галузі створення і просування софта, тому обмін досвідом тут може привести до якихось оригінальних ідей і методів.

Відзначимо, що ринковий успіх Apple вже дозволив компанії отримати певну популярність на корпоративному ринку.

У спільній заяві компаній підкреслюється, що ключовим елементом угоди Apple-IBM є мобільне програмне забезпечення для бізнесу.

Сторони кажуть, що хоча значна частина бізнесу зараз використовує мобільні технології для тривіальних завдань - перевірки email, читання коротких повідомлень і веб-браузинга, сама по собі модель мобільних ІТ все міцніше входить в голови бізнес-користувачів по всьому світу.

На першому етапі робіт Apple і IBM мають намір створити близько сотні галузевих бізнес-рішень для iPhone і iPad.

Спочатку будуть створені продукти для управління бізнес-даними, для комерційної аналітики та безпеки корпоративних комунікацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: