Microsoft планує масові звільнення

Вівторок, 15 липня 2014, 20:56

Microsoft Corp. збирається до кінця тижня оголосити про наймасштабніше скорочення робочих місць за останні п'ять років на тлі процесу інтеграції придбаного компанією мобільного підрозділу Nokia.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Звільнення, як кажуть співрозмовники агентства, торкнуться співробітників саме цього підрозділу, а також напрямків Microsoft, які перетинаються з ним.

Як стверджують джерела Bloomberg, скорочення в тому числі торкнуться працівників відділу продажів, а також технологій.

Реклама:

Напередодні генеральний директор корпорації Сатья Наделла розмістив на офіційному сайті лист до співробітників корпорації, в якому дав зрозуміти, що вона буде "стискатися" і працівники повинні або шукати нові шляхи розвитку, або залишити її.

Люди всередині Microsoft вже кілька тижнів готуються до скорочень робочих місць, вони розробили для Наделли стратегії та презентації структурних підрозділів, повідомили The Wall Street Journal співробітники Microsoft і джерела, близькі до компанії.

Одна з імовірних областей для урізання штату - мобільний бізнес, кажуть люди, знайомі з планами компанії.

На сьогоднішній день найбільшим скороченням в історії корпорації є реструктуризація 2009 року, коли свої робочі місця втратили 5800 співробітників штату.

За даними на 5 червня 2014 року, наразі у штаті компанії числяться 127,704 тисяч осіб, включаючи 30 тисяч співробітників підрозділу Nokia.

Microsoft закрила операцію з купівлі Nokia за 7,5 млрд доларів 25 квітня. Американська корпорація, ставши власником частини бізнесу Nokia, не тільки пообіцяла підтримувати її пристрої, але і отримала право використовувати бренд Nokia для мобільних телефонів протягом 10 років.

Крім того, їй дісталася ліцензія з обмеженим терміном дії на маркетинг пристроїв під брендом Nokia.

Ведомости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: