Інвестиції в акції досягли максимуму з початку 2011 року

Вівторок, 15 липня 2014, 20:36

Інвестори з усього світу як і раніше твердо розраховують на зростання фондових ринків акцій у другій половині 2014 року.

Про це свідчать результати липневого опитування, проведеного Bank of America Merrill Lynch серед фондових керуючих, передає "Прайм".

Як наголошується, 61% інвесторів по всьому світу збільшують інвестиції в акції, а сам показник досяг найвищого рівня з початку 2011 року і другого за величиною за весь час проведення даних опитувань.

Впевненість інвесторів в зростанні ринків у другому півріччі відображає значне підвищення очікувань інвесторів щодо інфляції.

Реклама:

Так, 71% респондентів очікують підвищення базового індексу споживчих цін через 12 місяців, що на 13 процентних пунктів вище показника минулого місяця.

Це значення являє собою циклічний максимум для даних опитувань. Інвестиції в сировині - найбільш чутливий до інфляції клас активів - досягли максимального обсягу за більш ніж річний період.

Все більше інвесторів бачать, що інфляція випереджає очікування, тоді як зростання світової економіки не встигає за ними.

У той же час як і раніше зберігається досить висока впевненість в динаміці макроекономічних показників. Наприклад, 69% респондентів очікують зміцнення світової економіки цього року.

"Поліпшення настроїв інвесторів щодо зростання світової економіки, інфляції, ринків акцій і ризиків свідчить про те, що в другому півріччі можлива нормалізація макроекономічної ситуації. Зрештою це може привести до нормалізації ставок. Якщо зростання прискориться, то підвищиться і волатильність", - відзначає Майкл Хартнетт, головний інвестиційний стратег BofA Merrill Lynch.

В опитуванні, проведеному з 6 по 12 липня 2014 року, взяли участь 223 інвестора по всьому світу. Загальна вартість активів, що перебувають під їх управлінням, становить 581 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!