"Метінвест" завершив операцію з купівлі 49% Black Iron

Вівторок, 15 липня 2014, 17:06

Група "Метінвест" завершила операцію з купівлі 49% компанії Black Iron Ltd.

Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Як зазначається, 15 липня 2014 року - Black Iron Inc. отримала четвертий і останній внесок у розмірі 5 мільйонів доларів від компанії Metinvest B.V. у рамках раніше оголошеного графіка завершення угоди в рамках домовленості про здійснення стратегічних інвестицій і розвитку з компанією Black Iron Ltd.

"Закриття угоди й виплата внеску в розмірі 20 мільйонів доларів забезпечує "Метінвесту" володіння 49% в акціонерному капіталі з отриманням звичайних акцій компанії "BKI Cyprus", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Також наголошується, що у рамках даної угоди звичайні акції самої компанії "Black Iron" не емітувалися. Компанія "Black Iron" залишається відповідальною за керівництво і розвиток проектів Шимановського та Зеленівського родовища залізних руд.

Як "Метінвест", так і "Black Iron" будуть володіти опціоном на участь у фінансування розвитку проекту Шимановського родовища залізних руд відповідно до їх пайової участі в компанії "BKI Cyprus" або їх частка має розмиватися.

Відповідно до прогнозованих інвестиційних потреб згідно з ТЕО компанії, яке було прийнято банками у розмірі 1097 мільйонів доларів, в майбутньому вклад "Метінвест" може скласти до 536 мільйонів доларів на розвиток проектів.

"Угода містить суворі умови щодо розмивання частки з метою створення сильної мотивації для продовження участі в будь-якому майбутньому фінансуванні проектів", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: