Регулятор більше не відключатиме банки від валютного міжбанку - НАБУ

Понеділок, 14 липня 2014, 18:32

Національний банк скасував норму, згідно якої регулятор мав право обмежувати банки в роботі на валютному міжбанку або відключати їх від Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку.

Про це говориться у Постанові Нацбанку №360, якою вносяться відповідні зміни до Правил функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку, передає прес-служба НАБУ.

Як зазначається, ще у травні НАБУ виступила з ініціативою про скасування норми, згідно якої Нацбанк міг відключити банк від валютного міжбанку у випадку виявлення в його діяльності операцій, що призводять до дестабілізації міжбанківського валютного ринку.

"У своєму листі до регулятора Асоціація вказувала на те, що у нормативних документах НБУ не дається визначення поняття "дестабілізація міжбанківського валютного ринку", так само як і не наведено повного та вичерпного переліку критеріїв тих операцій, які призводять або можуть призвести до такої дестабілізації", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

"НАБУ попереджала, що така нормативна невизначеність може стати причиною суб’єктивності прийнятих рішень щодо обмежень роботи уповноважених банків у Системі підтвердження угод", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!