Ахметов і Новинський об'єднали свої гірничо-металургійні активи

Понеділок, 14 липня 2014, 18:18

У понеділок, 14 липня завершилася операція між СКМ і Смарт-Холдингом з об'єднання гірничо-металургійних активів двох груп в рамках спільної компанії Metinvest B.V.

Про це повідомляє прес-служба СКМ.

Як наголошується, на останньому етапі угоди група Смарт внесла до статутного капіталу Metinvest B.V. 100% акцій компанії Trosilia Holdings Limited (Кіпр), в опосередкованому володінні якої знаходиться 46,15% акцій ПАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат".

"Завершення об'єднання було оформлено підписанням Угоди Акціонерів, яке регулює внесення сторонами належних їм активів в Metinvest B.V., а також встановлює обсяг прав кожної з сторін з корпоративного управління Metinvest B.V.", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Відповідно до зазначеної Угоди, в обмін на внесення компанії Trosilia Holdings Limited до статутного капіталу Metinvest BV група Смарт отримала ряд додаткових прав в галузі корпоративного управління групою Метінвест, а саме: право вето по ряду питань, що відносяться до компетенції Наглядової Ради та загальних зборів акціонерів Metinvest B.V.

Також наголошується, що з 10 членів Наглядової Ради Metinvest B.V. сім членів будуть призначатися від СКМ і три - від Смарт-Холдингу.

CEO Metinvest B.V. та Групи Метінвест призначатиметься СКМ, а Смарт-Холдинг отримає право призначати другого директора - члена правління Metinvest B.V.

Крім того, в рамках завершення угоди на користь групи Смарт була випущена додаткова акція компанії Metinvest B.V.

У результаті, частка СКМ в Metinvest B.V. тепер становить 71.24%, частка Смарт-Холдингу - 23,76%, частка Clarendale Limite - 5%.

СКМ і Смарт розпочали об'єднання своїх гірничо-металургійних активів в 2007 році.

У 2014 році СКМ і Смарт досягли остаточних домовленостей щодо складу активів Metinvest BV та обсягу прав обох сторін щодо участі в управлінні спільною компанією.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!