Янукович хоче оскаржити введені проти нього санкції в суді ЄС

Понеділок, 14 липня 2014, 16:02

Четвертий президент України Віктор Янукович направив до суду Європейського Союзу позов, в якому, зокрема, міститься вимога скасувати дію санкцій, введених Брюсселем стосовно нього та двох його синів.

Про це заявили в понеділок у цій судовій інстанції, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому в заяві зазначено, що разом зі скаргою Януковича до суду ЄС надійшли аналогічні позови і від деяких інших колишніх українських політиків, які, на думку Брюсселя, причетні до ескалації кризи в цій країні та проти яких було також введено обмежувальні заходи.

Зокрема, відповідні скарги було отримано від колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова та його сина Олексія, зазначили в суді.

Реклама:

ЄС 5 березня заморозив активи 18 українських громадян, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів та причетності до порушень прав людини в Україні.

Рішення "передбачає замороження коштів та економічних ресурсів окремих осіб, визначених відповідальними за незаконне привласнення українських державних коштів, і осіб, відповідальних за порушення прав людини в Україні, фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із ними організацій та органів, із метою консолідації та підтримки верховенства права і поваги до прав людини в Україні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!