Російські банки втратили більше 50% вкладів в Україні

Понеділок, 14 липня 2014, 15:52

Відтік депозитів фізичних осіб з українських банків у січні-травні 2014 року склав 20%, при цьому банки з російським капіталом втратили більше 50% депозитів. 

Про це йдеться в повідомленні агентства Standard & Poor's Ratings Services, передає УНІАН.

Агентство відзначає, що ситуація у фінансовому секторі залишається нестійкою і навряд чи повністю стабілізується.

"Темпи вилучення депозитів знизилися в центральних і західних областях України, але зросли на сході країни. На кінець травня відтік депозитів з банківської системи перевищив 20% роздрібних депозитів. Російські банки втратили більше 50% депозитів", - повідомляє S&P.

Реклама:

Агентство нагадує, що Нацбанк надав деяким банкам екстрену підтримку ліквідності, дозволивши їм використовувати державні цінні папери та кредити приватного сектора в якості забезпечення.

Також в рамках програми Міжнародного валютного фонду проводиться незалежне стрес-тестування 35 найбільших банків.

Агентство називає курс гривні плаваючим, хоча цей режим діє протягом дуже короткого часу, і нагадує, що Нацбанк планує перейти до таргетування інфляції, але з цим можуть виникнути проблеми.

Як відомо, у червні депозити фізосіб в українських банках повернулися до зростання після безперервного падіння з початку року.

Загальний обсяг депозитів у банках в національній валюті в червні виріс на 0,1% (з початку року - знизився на 10,5%) - до 377,9 мільярда грн, в іноземній валюті - знизився на 4% (з початку року - на 24,5%) - до 23,3 млрд дол.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!