МВС порушила кримінальну справу за розтрату "кіотських" коштів

Понеділок, 14 липня 2014, 12:11

Слідчим управлінням ГУ МВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за фактом учинення службовими особами ДП "Держекоінвест" протягом 2012-2014 років розтрат та заволодіння бюджетними коштами, втому числі і виділених у рамках Кіотського протоколу.

Про це йдеться у відповіді Міністерства внутрішніх справ на запит народного депутата Юрія Дерев'янка.

"20 червня 2014 року слідчим управлінням ГУ МВС в Києві відкрито кримпровадження з попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, за фактом учинення службовими особами ДП "Держекоінвест" упродовж 2012-2014 років розтрати та заволодіння коштами держбюджету", - зазначається у відповіді.

Також МВС повідомило, що на даний час досудове розслідування в зазначеному вище провадженні триває.

Реклама:

Як відомо, майже 3 мільярди гривень "екологічних" коштів, які Україна отримала від продажу квот на викиди парникових газів, можуть потрапити до "конвертаційних мийок".

Нагадаємо, у 2009-2010 роках Україна отримала близько 470 млн євро від продажу одиниць дозволів на викиди парникових газів Японії та Іспанії.

Ці кошти можна було витратити лише на екологічні проекти, що будуть сприяти зменшенню викидів, зокрема, й на заходи енергозбереження в будівлях, збільшення виробництва енергії з відновлювальних джерел чи запровадження інших корисних проектів екологічного чи соціального напрямку.

Розпорядником коштів є Держекоінвестагентство. Одержувачем бюджетних коштів і замовником робіт виступає створене у 2011 році ДП "Держекоінвест". Це підприємство підписувало договори з тими підрядними організаціями, які вигравали тендери державних закупівель.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: