Whirlpool купує майже 70% акцій Indesit

Неділя, 13 липня 2014, 15:31

Великий американський виробник побутової техніки Whirlpool Corp. має намір придбати контрольний пакет акцій (близько 66,7%) італійської компанії Indesit Co.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає Прайм.

Продавцями часткою є приватна компанія Fineldo SpA (володіє 42,7% Indesit) і члени сім'ї засновника компанії - Мерлоні (17,6%).

Заплановано, що Whirpool заплатить 11 євро за акцію Indesit у рамках трьох угод, включаючи надбавку 4,5%. Тож уся покупка коштуватиме американському виробникові побутової техніки 758 млн євро.

Реклама:

Якщо угоду буде завершено, надбання Whirpool буде найбільшим у цьому сегменті з часів поглинання виробника побутової техніки Maytag Corp 2006 року.

"Завдяки купівлі в Indesit ми дістанемо стійке зростання наших показників в умовах жорсткої конкуренції на ринку побутової техніки в Європі, який розвивається", - зазначив голова ради директорів і головний виконавчий директор компанії Whirlpool Джефф Феттінг.

Наразі на ринок Європи, Близького Сходу та Азії припадає близько 16% усіх продажів компанії, тоді як у Північній Америці вона досягає 54%.

Whirlpool планує завершити угоду до кінця року після схвалення антимонопольного відомства. Після цього американська компанія має намір продовжити переговори з купівлі решти акцій Indesit.

Відповідно до італійського законодавства, пропозицію акціонерам має бути зроблено за найвищою ціною за акцію.

Італійська компанія Indesit, заснована 1975 року, є одним зі світових і європейських лідерів із виробництва та продажу великої побутової техніки. Із 1987 року її акції котируються на Міланській біржі.

Основними ринками постачання побутової техніки Indesit є Італія, Великобританія та Росія. Основні торговельні марки групи - Indesit, Hotpoint-Ariston і Scholtes.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!