"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росії відмовили в участі на престижній виставці озброєнь

Неділя, 13 липня 2014, 14:42

Великобританія і Франція відмовили офіційній російській делегації в участі в одній з найбільш престижних світових виставок озброєнь - авіакосмічному салоні "Фарнборо-2014" через агресивну політику щодо України.

Про це з посиланням на джерела в МЗС Великої Британії повідомило AFP.

"Жоден представник Росії не був запрошений на міжнародний авіакосмічний салон "Фарнборо 2014" через поведінку Росії у відносинах з сусідньою Україною", - повідомляє агентство.

При цьому відсутність запрошення означає, що особи, які планують приїхати на авіашоу, не можуть претендувати на оформлення в'їзних віз за прискореною процедурою.

Реклама:

Співрозмовник агентства нагадав, що 18 березня Велика Британія вирішила припинити будь-яке військове співробітництво з Росією, у т.ч. і за поточними експортними ліцензіями, через анексію Криму.

"(Британський) уряд був також твердо налаштований на те, щоб викреслити Росію зі списку обраних країн для надання ліцензії на експорт озброєнь, щоб не допустити її участі в салоні "Фарнборо-2014", - цитує AFP свого співрозмовника.

Агентство також повідомляє, що на виставку планувалася поїздка представників міністерства промисловості і торгівлі Росії, а також таких державних корпорацій як "Роскосмос", "Росавіація", "Ростехнології" ВАТ Корпорації "Іркут", "Рособоронекспорт" та інших компаній.

"З 17-ти членів російської офіційної делегації візи змогли отримали лише 5 осіб", - повідомляє агентство.

Один із найпрестижніших у світі міжнародний авіакосмічний салон "Фарнборо-2014" відкриється у понеділок, 14 липня. За сталою традицією, на виставці учасники укладають мільярдні контракти.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!