"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українцям виплатили понад 900 мільйонів боргів із зарплати

Неділя, 13 липня 2014, 10:03

За 6 місяців цього року, за втручання органів прокуратури, громадянам виплачено понад 900 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати, заявлено позови на 21,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Крім цього, з метою захисту прав громадян на оплату праці розпочато 293 кримінальні провадження, з яких 146 направлено до суду.

Як зазначається, притягнуто до відповідальності 504 посадовці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 250 - органів контролю.

Реклама:

Такими є результати прокурорських перевірок щодо захисту конституційного права громадян на оплату праці.

Зокрема, перевірки засвідчили, що залишаються поширеними факти умисної невиплати керівниками суб’єктів господарювання працівникам винагороди за працю.

"Так, прокуратура Подільського району міста Києва за фактом невиплати заробітної плати 28 працівникам КП "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт" у сумі майже 1 млн гривень внесла до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 175 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", - йдеться у повідомленні.

Також у ході перевірки Генеральна прокуратура виявила факти недостатнього використання своїх повноважень органами контролю, а саме, Державною інспекцією з питань праці.

"За результатами розгляду подання, внесеного Голові Держпраці, до відповідальності притягнуто 10 посадових осіб органу", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!