Фюле: Нинішній статус Криму - лише питання часу

Субота, 12 липня 2014, 14:41

Нинішній статус Криму - це тільки питання часу.

Про це заявив комісар з розширення Євросоюзу і політики добросусідства Штефан Фюле в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Це велика несправедливість – нелегітимним способом за допомогою "зелених чоловічків" вирішати питання про самостійність і згодом про анексію частини України Росією", - наголосив він.

За його словами, аргументи, які наводить РФ, що "колись у минулому Крим був частиною Росії", - неприйнятні.

Реклама:

"Якби я на одну секунду прийняв цей аргумент, то дійшов би висновку, що нам потрібно "переписувати" кордони всій Європі. Змінювати кордони таким способом не можна. Це, до речі, одна з цінностей, на яких стоїть Європейський союз", - підкреслив Фюле.

Джерело відео - Радіо Свобода

Крім того, єврокомісар розповів, що питання спрощення візового режиму між Україно та ЄС залежить, в основному, від українців.

"Велика робота вже зроблена, два або три роки пройшли з хорошими результатами. Зараз ми на останній фазі цих переговорів, про конкретну імплементацію рішень", - сказав він.

Фюле зазначив, що якщо Україна виконає "конкретні критерії", з боку ЄС "буде спрощення візового режиму до ступеня, коли люди з України зможуть приїхати в країни Європейського союзу".

"Те, що сталося з Кримом – а ми ніколи не визнаємо анексію Криму з боку Росії, – не буде матиме негативного впливу на цей процес", - підсумував він.

Єврокомісар також заявив, що у даному питанні йдеться про скасування віз для українців.  

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!