Україна, РФ і ЄС не обговорювали зміни до Угоди про асоціацію - Клімкін

П'ятниця, 11 липня 2014, 20:12

У Брюсселі завершилися тристоронні консультації на міністерському рівні щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, сторони не обговорювали можливих змін до Угоди. "Жодні зміни в текст Угоди нами не обговорювалися", - сказав він.

Міністр підкреслив, що консультації носили технічний характер. "Ми говорили тільки про імплементацію", - підкреслив Клімкін.

Реклама:

Український міністр також зазначив, що в результаті зустрічі в п'ятницю сторони дійшли висновку, і зафіксували це в спільній заяві, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС несе переваги для всіх сторін.

При цьому він зазначив, що в ході консультацій йшла мова виключно про потенційні ризики застосування Угоди про асоціацію для торгівлі між сторонами.

"Ми домовилися про структурний діалог", - підкреслив Клімкін.

Міністр також повідомив, що сторони домовилися продовжити тристоронні консультації на міністерському рівні щодо імплементації Угоди про асоціацію.

"Ми зберемося 12 вересня на такому ж рівні, як і сьогодні", - сказав він.

Як повідомлялося, Україна і Європейський Союз підписали 27 червня в Брюсселі економічну частину Угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі.

Економічна частина Угоди передбачає глибоку економічну інтеграцію України з ЄС, а також створення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: