Керченський міст вже хочуть зробити платним

П'ятниця, 11 липня 2014, 10:41

Кошти Фонду національного добробуту можуть бути використані на будівництво Керченського моста за умови, що цей проект буде мати якийсь фінансовий потік.

Про це повідомив в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

"Чи можуть бути використані кошти ФНБ? Можуть, за умови, що цей проект буде мати якийсь фінансовий потік, тобто, якщо міст буде платним. Проїзд по мосту для вантажного транспорту, великовантажного транспорту цілком може бути платним, може бути платним і для звичайних автомобілів. Якщо ціна буде прийнятна для поїздок, то чому б і ні? ", - сказав він.

Тому, за словами міністра, кошти ФНБ можуть також взяти участь у фінансуванні моста поряд з бюджетним фінансуванням і поряд з тими ресурсами, які розглядаються як джерело фінансування проекту.

Реклама:

За словами Сілуанова, порядку 40% від вартості об'єкта може бути профінансовано з коштів ФНБ.

"Зараз йдеться про вартість об'єкта близько 200-250 млрд рублів, дуже затратно. Вартість проекту поки ще не підтверджена експертами, це на рівні перших прикидок, тому до 40% від цієї суми могли б бути задіяні з коштів ФНБ", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше віце-прем'єр міністр Росії Дмитро Козак заявляв, що проїзд по мосту через Керченську протоку буде безкоштовним.

Новини Криму

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!