"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" запропонував приватним компаніям закачувати 50% газу до ПСГ

Четвер, 10 липня 2014, 20:07

НАК "Нафтогаз України" розпочала переговори з приватними видобувними компаніями про закачування газу до ПСГ.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як наголошується, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв провів зустріч з представниками приватних газовидобувних компаній.

"У ході зустрічі була обговорена пропозиція Нафтогазу щодо закачування, починаючи з серпня 2014 року 50% газу, що видобувається компаніями-учасниками зустрічі, до підземних газових сховищ з правом його відбору, починаючи з січня 2015 року", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Згідно з пропозицією Нафтогазу, весь закачаний до ПСГ газ залишиться власністю видобувника, а НАК буде сприяти своєчасному відбору газу у заявлених обсягах.

"Уряд здійснює комплекс заходів, які дозволять Україні пройти зимовий опалювальний сезон без російського газу. Наша пропозиція приватним добувним підприємствам - один із важливих етапів у межах загального плану дій", - зазначив Коболєв.

"Ми запропонували цим компаніям взяти участь у розбудові сучасного енергетичного ринку України, інтегрованого до єдиного ринку Євросоюзу. Зі свого боку, "Нафтогаз" уважно вивчить всі зустрічні пропозиції учасників ринку і готовий обговорювати їх з усіма зацікавленими відомствами", - додав він.

Як зазначається, сторони також обговорили нагальні проблеми видобувних компаній та економічні компенсатори для учасників ринку.

Представники компаній домовились про створення робочої групи для узагальнення пропозицій. Детальне обговорення буде продовжене під час наступних зустрічей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!