Яценюк розповів, як за допомогою кукурудзи можна домовитися про газ

Четвер, 10 липня 2014, 17:54

Україна здатна протягом найближчих 10 років потроїти обсяг виробництва сільськогосподарської продукції і разом із стратегічними партнерами, зокрема зі США, взяти під контроль до 65% світового ринку кукурудзи.

Про це заявив у ході роботи Третього всеукраїнського аграрного форуму прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"Основне завдання, яке стоїть перед Україною, - захопити лідерство на ринку продовольства", - сказав прем'єр-міністр.

"У десятирічній перспективі країна може потроїти обсяг виробництва сільгосппродукції. На ринку кукурудзи Україна разом із США може контролювати 65% світового ринку. І коли ти контролюєш 65% світового ринку, набагато простіше про все домовлятися. У тому числі й про газ", - додав Яценюк.

Реклама:

Він наголосив, що для реалізації цих цілей Україні необхідно залучити масштабні інвестиції в агропромисловий сектор. І уряд вже веде відповідні переговори із західними партнерами, у тому числі зі США про поставки техніки і технологій в Україну.

Крім того, прем'єр прокоментував прогнози на майбутній урожай. Зокрема, говорячи про врожай цього року, прем'єр повідомив, що він "буде більший за середньостатистичний показник за останні п'ять років".

Як повідомлялося, український гідрометеорологічний центр прогнозує в поточному році валовий збір зернових і зернобобових культур в Україні на рівні 63 млн тонн, що може стати одним з найбільших показників за роки незалежності України.

За даними Державної служби статистики, українські аграрії у 2013 році зібрали 62,9 млн тонн зернових, що на 36,3% перевищило показник 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: