"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Другий транш ПДВ-облігацій випустять до кінця липня

Четвер, 10 липня 2014, 15:22

Другий трашн ПДВ-облігацій, які спрямовані а погашення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість, повинен бути випущений до кінця липня.

Про це на прес-конференції у четвер заявив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус, передає УНІАН.

"Я думаю, що протягом двох тижнів ми подвоїмо цей обсяг", - сказав Білоус.

Також він пояснив, що перший транш, який Міністерство фінансів випустило 8 липня в обсязі 3,5 млрд гривень, був наданий компаніям, які не мали проблем із законом.

Реклама:

"Чому ці компанії: тому що у них не було великої кількості судових рішень, вони були готові, і ми вирішили швидко їх вкинути в ринок",- зазначив голова служби.

Також Білоус наголосив, що на сьогоднішній день видно "західний інтерес" до українських ПДВ-облігацій.

"Є західний інтерес, тобто валюта для купівлі облігацій. Це дуже хороша новина. У нас буде створено окремий ринок цих облігацій - міжбанк, без участі Нацбанку. Це великий плюс",- сказав Білоус.

Як повідомлялося, Мінфін здійснив випуск п'ятирічних облігацій внутрішньої державної позики в межах встановленого урядом граничного обсягу в 7 млрд гривень. При цьому перший транш випуску паперів становив 3,5 млрд гривень.

Як зазначається, облігації випущені на користь корпорації ІСД, "АрселлорМіттал Кривий Ріг", Полтавського ГЗК, компанії "Кернел-Трейд" і підприємства "Сантрейд".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: