"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Авіакомпанії РФ винні Україні понад 200 мільйонів за польоти над Кримом

Четвер, 10 липня 2014, 13:04

Російські авіакомпанії повинні компенсувати Україні понад 200 млн грн штрафу за незаконне порушення повітряного простору України над Кримським півостровом.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, пише "УНІАН".

"Станом на 7 липня 2014 року ми разом з Державіаслужбою вже зафіксували близько 3300 таких фактів, за якими, згідно з українським законодавством, складаються постанови про адміністративні штрафи. Ці штрафи нараховуються щоденно. Зараз ця сума перевищила 200 млн гривень, які російські авіакомпанії повинні компенсувати Україні", - розповів Петренко.

За його словами, Україна вказала факти порушень у скарзі, яку має намір подати до Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

Реклама:

"Якщо Росія не усуне ці порушення і не компенсує Україні зазначені збитки, тоді ми поставимо питання про виключення її з ІКАО. Як наслідок, ці компанії не зможуть літати на території країн - учасниць конвенції, а це фактично весь світ", - наводить слова міністра "Урядовий кур'єр".

Як повідомлялося, раніше цього тижня ІКАО офіційно підтвердила контроль української авіавлади над кримським авіаційним простором.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: