"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада скасувала формування регіональних запасів зерна

Вівторок, 1 липня 2014, 20:39

Верховна Рада у вівторок ухвалила зміни до закону "Про зерно та ринок зерна в Україні", скасувавши механізм формування регіональних запасів зерна.

За відповідний законопроект №3140 "Про зерно та ринок зерна в Україні" в цілому проголосували 250 народних депутатів із зареєстрованих 329.

У законопроекті пропонувалося скасувати механізм формування в Україні регіональних запасів зерна у зв'язку з його неефективністю та перешкоджанням переміщенню зернових.

У пояснювальній записці до документа зазначалося, що функцію цінового регулювання на ринку хліба та хлібобулочних виробів виконує Аграрний фонд, який з 2011 року за фіксованими цінами продає регіональним хлібопекарським підприємствам борошно з інтервенційного фонду.

Реклама:

У зв'язку з цим необхідності у формуванні регіональних ресурсів зерна, яке здійснювалося з 2003 року за рахунок обласних бюджетів, більше немає.

Аграрний фонд створено згідно з постановою уряду №543 від 6 липня 2005 року. Він є уповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі та належить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: