Кияни заборгували Ахметову за тепло 2,9 мільярда

Вівторок, 1 липня 2014, 14:57

Заборгованість споживачів ПАТ "Київенерго" за теплову енергію, станом на 1 липня 2014 року, становить 2,931 мільярда гривень.

Про це повідомив журналістам гендиректор компанії Олександр Фоменко, передає "Інтерфакс-Україна".

"В результаті "Київенерго" накопичило борг перед"Нафтогазом" за спожитий газ у розмірі 2,561 мільярда гривень", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

При цьому, злісними неплатниками є житлово-експлуатаційні організації (ЖЕО) - вони заборгували столичній енергокомпанії 1,059 млрд гривень.

Реклама:

За даними "Київенерго", населення платить ЖЕО близько 97% від належного, однак ті перераховують тепловикам далеко не все.

"Найбільшу заборгованість мають ЖЕО Шевченківського району - 218 млн гривень, Голосіївського району - 159 млн грн, Подільського району - 118 млн грн", - зазначають у компанії.

Крім того, Київ не перерахував "Київенерго" 1,061 млрд грн компенсації з різниці в тарифах.

"Ми ведемо переговори, і сподіваємося на погашення цієї суми", - зазначив Фоменко.

Крім цього, установи (школи, лікарні), що фінансуються з міського бюджету заборгували "Київенерго" за тепло 741,5 млн грн.

"Ситуація така, що її вже не можливо вирішити на рівні окремих установ - необхідно вирішувати на рівні міста", - зазначила фінансовий директор "Київенерго" Тетяна Грязнова.

Ще одна група боржників "Київенерго" - установи, що фінансуються з держбюджету. Їх загальний борг становить 37,5 млн грн.

"Київенерго" закликає боржників погасити борги перед компанією за теплову енергію.

"Ми усвідомлюємо свою відповідальність за ймовірне припинення поставок газу на ТЕЦ компанії і розраховуємо на таку ж відповідальність з боку наших споживачів", - резюмував гендиректор "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!