Фонд гарантування вкладів оскаржить рішення суду по банку Новинського

Вівторок, 1 липня 2014, 14:45

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оскаржуватиме судове рішення, яким було скасовано рішення Фонду щодо виведення з ринку неплатоспроможного банку "Форум".

Про це йдеться в повідомленні Фонду, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день рішення суду не набуло чинності, і буде оскаржуватися Фондом. При цьому, відповідно до статті 54 закону оскарження рішень Фонду, зокрема, в процесі ліквідації банку, не зупиняє ліквідації банку", - підкреслюється в прес-релізі Фонду.

За його даними, процедура ліквідації банку "Форум" триває: за період тимчасової адміністрації та ліквідації цієї кредитно-фінансової установи за рахунок коштів Фонду вкладникам виплачено 1,5 мільярда гривень, або 50% загальної суми коштів, що підлягають виплаті в межах 200 тисяч гривень.

Реклама:

У прес-релізі також зазначається, що з метою продажу банків 29 квітня рішенням виконавчої дирекції Фонду були відібрані потенційні інвестори: Yernamio Consulting Ltd, власником якого є бізнесмен Вадим Новинський, і підконтрольний уряду "Укргазбанк".

При цьому, відповідно до плану врегулювання, затвердженим виконавчою дирекцією Фонду 12 травня, одним з ключових умов покупки банку в цілому була його докапіталізація на загальну суму 3,4 млрд грн.

Згідно прес-релізу також був підписаний протокол спільної наради між Національним банком, Фондом та Новинським про відновлення діяльності банку, яким зафіксовані зобов'язання Новинського докапіталізувати і оздоровити банк.

Однак, за даними Фонду, компанія Yernamio Consulting Ltd 20 травня офіційно повідомила Фонду про неможливість виконання своїх подальших зобов'язань і в односторонньому порядку відмовилася від покупки банку в цілому.

У Фонді також повідомили, що 26 червня 2014 Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов компанії Yernamio Consulting Ltd про скасування рішення Фонду про затвердження плану врегулювання ситуації з цим неплатоспроможним банком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: